Білоцерківська громада
Полтавська область, Миргородський район

Державна податкова служба

Щодо пом’якшень у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг

Головне управління ДПС у Полтавській області інформує, що процес фіскалізації в Україні не відбувся одномоментно, а тривав протягом багатьох років, запроваджувався поетапно та супроводжувався встановленням широкого спектру пільг для суб’єктів господарювання.

10:19 23.09.2023

До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері надання послуг (у тому числі суб’єктів господарювання, які надають послуги таксі)

Головне управління ДПС у Полтавській області з метою інформування суб’єктів господарювання щодо законодавства у сфері здійснення розрахунків при надані послуг повідомляє.  Починаючи з 01.01.2022, припинили дію пільги щодо незастосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО), встановлені пунктом 61 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України. 

10:08 22.09.2023

Про обов’язок використання РРО/ПРРО під час зустрічі з підприємцями Полтавщини

Триває інформаційно-роз’яснювальна кампанія щодо останніх новацій податкового законодавства, тож нещодавно фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області завітали до суб’єктів господарювання у м. Котельва Полтавської області. 

09:30 20.09.2023

Зустріч податківців Полтавщини із представниками ГО «Вільний шлях»

У рамках роботи комунікаційної податкової платформи відбулась робоча зустріч очільниці Головного управління ДПС у Полтавській області Алли Рябкової та голови громадської організації «Вільний шлях» Андрія Вишнивецького, за участі начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Полтавській області Людмили Овчаренко. 

09:24 20.09.2023

Застосування РРО/ПРРО – ключова тема зустрічі Полтавських податківців із підприємцями

У рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії з питань застосування РРО та/або ПРРО фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області завітали до підприємців, які здійснюють діяльність та надають послуги в ТЦ «Глобус» м. Карлівка Полтавської області.

09:20 19.09.2023

Чи має право ФОП платник ЄП виписувати прибуткові касові ордери при розрахунках з покупцями?

Згідно з п. 15 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами і доповненнями суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані надавати в паперовій та/або електронній формі покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек, накладну або інший розрахунковий документ, що засвідчує передання права власності на них від продавця до покупця з метою виконання вимог Закону України від 12 травня 1991 року № 1023-ХІІ «Про захист прав споживачів» із змінами та доповненнями.

08:31 14.09.2023

Зустріч податківців Полтавщини з представниками ГО «Кременчуцький клуб бухгалтерів і аудиторів Баланс+»

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області продовжують спілкування з представниками бізнесу та інститутів громадянського суспільства у форматі відкритого діалогу під час проведення спільних воркшопів.  

08:27 14.09.2023

Підприємці Полтавщини зареєстрували майже 10 тисяч ПРРО

За повідомленням Головного управління ДПС у Полтавській області, станом на 01 вересня 2023 року зареєстровано 9 570 програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), з них юридичними особами – 271, фізичними особами-підприємцями – 9 299, а також 8 531 класичний реєстратор розрахункових операцій (РРО), з них юридичними особами – 2 743, фізичними особами-підприємцями – 5 788. 

09:20 13.09.2023

Які передбачені терміни зберігання готівки, яка одержана в банку для виплат заробітної плати а також пенсій, стипендій, дивідендів?

Відповідно до п. 18 розд. ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148 (далі – Положення № 148), установи/підприємства мають право зберігати у своїй касі готівку, одержану в банку для виплат, що належать до фонду оплати праці, а також пенсій, стипендій, дивідендів (доходу) понад установлений ліміт каси протягом п’яти робочих днів, уключаючи день одержання готівки в банку.

09:44 11.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень