Білоцерківська громада
Полтавська область, Миргородський район

Робоча нарада соціальних робітників

Дата: 19.03.2024 08:57
Кількість переглядів: 57

Фото без описуЩорічно третього вівторка березня відзначаємо Всесвітній день соціальної роботи. В цей день вітають і дякують тим, хто опікується питаннями соціального захисту, зайнятості населення, безпеки праці та трудових відносин. Фахівці цієї сфери невідкладно допомагають у різноманітних складних ситуаціях і надають підтримку тим, хто її потребує. До працівника соціальної сфери можуть звернутися люди, які мають проблеми зі здоров'ям, ті, хто залишився наодинці, без рідних і близьких, хто має проблеми з працевлаштуванням або в іншій складній ситуації. 

Вітаємо всіх тих, хто обрав сенсом свого життя роботу, пов'язану з безпосередньою допомогою людям. Нехай ваша праця завжди буде винагороджена таким самим добром, яке ви даруєте всім, хто його потребує. Бажаємо вам щастя і гармонії, чуйності і терпіння, безмежного розуміння і щирої любові. З Днем соціального працівника!

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Білоцерківської сільської ради Миргородського району Полтавської області» це заклад соціального захисту населення, який здійснює комплекс заходів соціальної роботи та надання соціальних послуг особам/сім’ям, які проживають на території Білоцерківської територіальної громади, належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах. При комунальній установі   утворено два відділення: відділення соціальної допомоги вдома та відділення надання натуральної, грошової  допомоги та соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, якими надаються соціальні послуги відповідно до Державних стандартів та затвердженого класифікатора соціальних послуг. 

З початку року послугою «Догляд вдома» скористалося 131 особа; надано натуральну допомогу у 9 особам;  під соціальним супроводом сімей/осіб у складних життєвих обставинах перебувало 5 сімей, в них 15 дітей; видано 4 засоби реабілітації (інвалідний візок та троє ходунків); транспортними послугами скористалося 5 осіб, двоє з яких регулярно тричі на тиждень забезпечуються підвезенням на програмний гемодіаліз; надано послуги консультування та інформування 153 внутрішньо переміщеним особам. Фахівцем із соціальної роботи Центру постійно проводилась соціально – профілактична робота, спрямована на запобігання потраплянню у складні життєві обставини осіб та сімей з дітьми, які перебували під соціальним супроводом у 2022-2023 роках, шляхом відвідування та спілкування в телефонному режимі з членами сімей; проводились заходи з питань профілактики психологічної травми, вирішувались питання щодо забезпечення житлом, надавались консультації щодо зайнятості/працевлаштування, оформлення соціальної  допомоги. У 2024 році складено 2 акти оцінки потреб внутрішньо переміщених сімей, для надання дітям статусу постраждалої внаслідок військової агресії.

З метою покращення емоційного та психологічного стану соціальних робітників Центру фахівцем із соціальної роботи було проведено семінар на тему: «Важливі навички в період стресу».

Для забезпечення надання якісних соціальних послуг фахівці із соціальної роботи Центру постійно проходять навчання для підвищення кваліфікації на різну тематику.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень