Білоцерківська громада
Полтавська область, Миргородський район

Шановні жителі громади!

Дата: 12.05.2024 08:00
Кількість переглядів: 45

Фото без описуСеред весняних свят особливо шанованим у суспільстві є День матері, що припадає на другу неділю травня.

Мати і війна – поняття несумісні, адже кожна жінка народжує дитину для спокійного, мирного і щасливого життя. Проте в умовах повномасштабної війни багатьом українкам довелося народжувати у підвалах, сховищах або десь на чужині, далеко від рідних домівок. Багато українських жінок, полишивши своїх дітей, узяли до рук зброю і нарівні з чоловіками пішли боронити країну від ворога. Ще більше матерів, рятуючи дітей від війни, змушені були виїхати за кордон і там починати нове життя з нуля.

Мати і війна – поняття несумісні, тому неможливо передати словами горе жінки, яка втратила свою рідну кровиночку – малюка чи підлітка, юного воїна чи змужнілого сина…
На цій жорстокій і кровопролитній війні щодня, щогодини, щохвилини гине справжній цвіт українського народу: бійці на фронті, цивільні під завалами будинків, невільники в катівнях на окупованій території… Цих загиблих так багато, що останнім часом ми оцінюємо хіба що їхню кількість, не задумуючись, що кожна така смерть – це трагедія для рідних, особливо – для матері.
Доземно вклоняюся тим матерям, чиї сини віддали своє життя, захищаючи наш спокій і наші домівки!

З нагоди Дня матері, насамперед, хочу побажати якнайшвидшої Перемоги нашого народу у війні та миру на землі. Хай сини і дочки, які стали на захист своєї країни, повернуться додому живими й здоровими. Хай це зворушливе і тепле материнське свято завжди відбуватиметься в мирі й сімейному затишку, з обіймами дітей та їхніх щасливих матерів!

Іван ЛЕЩЕНКО,
Білоцерківський сільський голова


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень