Білоцерківська громада
Полтавська область, Миргородський район

День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Дата: 08.05.2024 10:17
Кількість переглядів: 22

Фото без описуВідповідно до Закону України від 29.05.2023 № 3107-ІХ «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» Україна відзначає цю пам’ятну дату за європейською традицією - 8 травня 2024 року вшановується 79-та річниця закінчення війни як символ перемоги цивілізованого світу над злом нацизму.

Для Європи 8 травня - точка відліку закінчення війни, перемога над нацизмом, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними. Пам’ять про війну має вести не до культу перемоги, а розвивати вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами, а також виховувати сміливість та принциповість у боротьбі з агресією й несправедливістю.

8 травня, в День пам’яті та примирення, Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом, а також – пам’ять про всіх мирних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл.

Сьогодні ми продовжуємо боротьбу за мир та свободу, несучи у собі дух нескореності та гідності. У День пам’яті, згадаймо усіх, хто ціною свого життя захищає право українців бути українцями. Схиляємо голови в пам’ять про тих, хто віддав своє життя за наше майбутнє…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень