Білоцерківська громада
Полтавська область, Миргородський район

4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 04.06.2024 14:05
Кількість переглядів: 40

Фото без описуЗа рішенням Генеральної асамблеї ООН від 19 серпня 1982 року щороку 4 серпня у світі відзначається Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії.

Згідно з Постановою Верховної ради України від 1 червня 2021 року №1490-ІХ в Україні 4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Починаючи з 2014 року через військову агресію українські сім’ї та діти перебувають у постійній небезпеці, отримують травми, поранення і втрачають життя. З 2014 року по червень 2021 року загинуло щонайменше 240 дітей.

Відповідно до інформації з державного порталу «Діти війни» станом на 2 травня 2024 року внаслідок збройної агресії рф проти України Офісом Генерального прокурора зафіксовано 1311 випадків поранення дітей та 545 фактів загибелі дітей. Проте такі дані не є остаточними, оскільки неможливо отримати вірогідну інформацію через активні бойові дії та тимчасову окупацію території України. Пам’ять кожної безневинної дитини-жертви агресії має бути вшановано в Україні.

Першою леді Оленою Зеленською 4 червня 2022 року було започатковано щорічне проведення акції «Голоси дітей», присвяченої пам’яті маленьких українців, чиє життя забрала війна (https://www.president.gov.ua/.../u-kiyevi-vshanuvani...).
Вбивства та скалічення дітей — це один із найжахливіших злочинів, які росія вчиняє проти України.
Цей день створений для того, аби привернути увагу до кричущих порушень з боку росії, яка не дотримується всіх чинних конвенцій та договорів щодо ведення війни. 

Діти – це наше майбутнє, продовження не тільки нас самих, нашого роду, а й нашої Держави. Діти – це маленькі частинки великого щастя, ім’я якому – Життя! Діти – це диво, яке наповнює життя кожного дорослого щирою радістю і теплотою. Вони повинні жити у світі, який не знає, що таке жорстокість, біль та насильство.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень