Білоцерківська громада
Полтавська область, Миргородський район

Шановний споживач електричної енергії

Дата: 20.06.2024 08:49
Кількість переглядів: 62

Фото без описуАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» звертає увагу, що згідно з вимогами п. 8.6.2 Кодексу комерційного обліку електричної енергії, затвердженого Постановою НКРЕКП від 14.03.2018 року № 311, індивідуальний побутовий споживач кожного місяця зобов’язаний зчитувати та передавати покази лічильника в період, що починається за два календарні дні до 1-го числа розрахункового місяця та закінчується на другий календарний день після 1-го числа розрахункового місяця (тобто, в період з 30-го по 3-тє число кожного місяця).

Покази, передані оператору системи розподілу АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» в зазначений період, вважаються показами на 1-ше число календарного місяця.

Звертаємо Вашу увагу, що рахунок за фактично використану протягом місяця електроенергію формується саме на підставі своєчасно наданих показів засобу обліку.

У випадку, якщо споживач не передав покази лічильника на 1-ше число, об’єм спожитої ним електричної енергії розраховується за середньодобовим споживанням аналогічного періоду минулого року, яке може суттєво відрізнятися від фактичних показів лічильника. Звертаємо увагу, що покази зняті контролером протягом місяця (з 4-го по 28-ме число кожного місяця) не вважаються показами на 1-ше число та не можуть братися до розрахунку!

На жаль, нерідко трапляються випадки, коли через відсутність переданих споживачем показів на 1-ше число виникає суттєва розбіжність між нарахуванням за середньодобовим споживанням та фактично спожитим обсягом електричної енергії за розрахунковий місяць, що може призвести до виникнення боргу перед постачальником електричної енергії, на підставі чого побутовому споживачу може бути припинено постачання електричної енергії!

Відновлення постачання електричної енергії в такому разі проводиться протягом 3-х робочих днів у місті та 5-ти робочих днів у сільській місцевості після сплати додаткових коштів за надання послуги підключення, вартість якої в більшості випадків суттєво перевищує вартість місячного обсягу спожитої електричної енергії.

Для уникнення непорозумінь АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» звертається з проханням щомісячно передавати покази засобу обліку електричної енергії, зручним для Вас способом:

📎 за телефонами Кол-центру АТ «ПОЕ» можливо передати покази в автоматичному режимі (через меню IVR) - після з`єднання натиснути «1»: (0800) 305-035 (безкоштовно), (0532) 510-910, (050) 305-99-10, (097) 20-20-207, (093) 17-02-533;

📎 за допомогою сайту АТ «ПОЕ» www.poe.pl.ua (без реєстрації) - через вкладку «Передати покази»;

📎 за допомогою сервісу «Ваша абонентська книжка» на сайті АТ «ПОЕ» www.poe.pl.ua/abon;

📎 за допомогою чат-боту в Viber або Telegram: PltOblEnergo_bot.

Будемо вдячні за своєчасно передані покази засобів обліку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень