Білоцерківська громада
Полтавська область, Миргородський район

Завершилася реабілітація дітей з особливими потребами

Дата: 04.07.2024 13:45
Кількість переглядів: 46

Фото без описуЩоліта діти з особливими потребами, які мешкають у нашій громаді, проходять реабілітацію в спеціалізованих центрах. 
Завдяки спільним зусиллям працівників Білоцерківської сільської ради, за кошти місцевого бюджету, як і торік, цього року реабілітація відбувалася на базі Полтавського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю.  

Двотижневий реабілітаційний курс тривав із 17 червня по 1 липня 2024 року. У групі було 18 дітей із розладами аутичного спектру, вадами зору й слуху, порушеннями опорно-рухового апарату тощо. Щодня шкільні автобуси возили їх у супроводі двох дорослих (медпрацівниці та фахівчині із соціальної роботи центру) до Полтави та назад. 

У центрі діти залежно від потреб отримували різноманітні послуги: психолого-педагогічну діагностику; заняття з дефектологом, психологом, логопедом; масаж спини, стоп, шиї; гідромасаж; електрофорез; кінезотерапію; циркулярний душ; корекцію зору на апараті «Амбліокор»; ЛФК; УФО та інші. Крім того, мали змогу займатися в добре обладнаному тренажерному залі.  

Загалом Полтавський центр справив дуже позитивне враження як на дітей, так і на дорослих. Він обладнаний сучасним медичним та реабілітаційним устаткуванням, а головне – його працівники фахові, чуйні та неймовірно терплячі, вони завжди знаходять підхід до кожної дитини.

1 липня, в останній день реабілітаційного курсу, для дітей та батьків було організовано екскурсію в екопарк "Ковалівка" – один із найбільших контактних зоопарків в Україні. Діти мали змогу погладити й обійняти кізочок, баранчиків, лам та альпак. Крім того, споглядали на верблюдів, єнотів, тигрів, рисів, пантер, червоних вовків, каракалів та інших рідкісних тварин. 
За сприяння сільського голови Івана Лещенка, дякуючи директору екопарку Віталію Ільченку, діти разом із батьками безоплатно відвідали екопарк «Ковалівка».
Діти відчули поліпшення здоров’я та отримали цілу купу позитивних емоцій. Тепер вони з нетерпінням чекають наступного курсу реабілітації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень