Білоцерківська громада
Полтавська область, Миргородський район

Нагадуємо, як отримати грошові виплати до Дня незалежності України у 2024 році

Дата: 13.08.2024 15:57
Кількість переглядів: 44

Фото без описуІнформація про порядок здійснення у 2024 році разової грошової виплати до Дня незалежності України, передбаченої Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань” була детально висвітлена на інформаційних сторінках Головного управління в соціальній мережі Фейсбук та на вебпорталі Пенсійного фонду України (http://surl.li/wydzmk; http://surl.li/pzoozq), у регіональних медіа.

Однак до пенсійних установ Полтавщини продовжують надходити численні звернення осіб, які претендують на одержання зазначеної виплати. Зважаючи на це, слід нагадати наступне:
1. Пенсіонерам, які мають право на таку виплату, грошова допомога уже виплачується, починаючи з 4 серпня, разом із пенсією – без додаткового звернення (в області нині налічується близько 24-х тис. таких осіб).
2. Ветеранам війни, які проходять службу/працюють та не є пенсіонерами, кошти спрямовуються на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу/працюють, на підставі поданих заявок (до 1 серпня поточного року до Головного управління подано 53 заявки).
3. Громадянам, які мають право на виплату, але не є пенсіонерами та не проходять службу/не працюють, для отримання допомоги потрібно подати до Пенсійного фонду України заяву довільної форми (на початок серпня подано 350 заяв). Виплату буде проведено за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Важливо! Особи, що належать до другої категорії одержувачів разової виплати (ветерани війни, які проходять службу/працюють та не є пенсіонерами), які з об’єктивних причин не подали заявку/заяву до 1 серпня, можуть зробити це до 1 жовтня 2024 року.

Довідково: розміри виплат визначено постановою Уряду від 02.04.2024 №369 “Про встановлення розмірів разової грошової виплати до Дня незалежності України, передбаченої Законами України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і “Про жертви нацистських переслідувань”, у 2024 році”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень