Білоцерківська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Щодо відображення реквізитів електронних платіжних засобів (платіжних карток) у розрахункових документах РРО/ПРРО

Щодо відображення реквізитів електронних платіжних засобів (платіжних карток) у розрахункових документах РРО/ПРРО

Вимоги законодавства сфери розрахунків, пов’язані, зокрема, і з відображенням реквізитів електронних платіжних засобів – платіжних карток (далі – ЕПЗ) у чеках, які формуються реєстраторами розрахункових операцій/програмними реєстраторами розрахункових операцій. 

15:27 05.10.2023

Дія. Цифрова освіта

Дія. Цифрова освіта

Одними з актуальних напрямків діяльності державної служби зайнятості є підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці та надання профорієнтаційних послуг населенню. З метою осучаснення механізмів та інструментів надання зазначених послуг, розвитку цифрових навичок фахівців та клієнтів служби зайнятості, необхідно забезпечити активне використання в роботі Єдиного державного веб-порталу цифрової освіти «Дія. Цифрова освіта» (далі – Дія.Освіта).

13:00 04.10.2023

Проводиться зарахування до резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України

Проводиться зарахування до резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України

З метою підготовки до організації роботи на деокупованих територіях та на виконання наказу Державного центру зайнятості від 26.09.2023 № 150 інформуємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2023 року № 524 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України», передбачено можливість зарахування до резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України.

11:19 04.10.2023

Злочинці залишають без світла сільських жителів

Злочинці залишають без світла сільських жителів

У час, коли триває збройна агресія російської федерації, яка всіма можливими засобами намагається знищити електроенергетичну галузь України в цілому та Полтавщини зокрема, на території нашої області активізувались злочинці, які викрадають електродріт, металеві конструкції з ліній електропередачі, розукомплектовують трансформаторні підстанції тощо.

14:50 03.10.2023

Смілива гривня 2023: відправ монети на фронт ‒ допоможи нищити ворога!

Смілива гривня 2023: відправ монети на фронт ‒ допоможи нищити ворога!

Національний банк України ініціював початок нової хвилі благодійної акції «Смілива гривня». Упродовж наступних трьох місяців – з 4 вересня до 30 листопада 2023 року – по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України.

12:54 02.10.2023

Зустріч податківців Полтавщини із представниками бізнесу  та громадськості Кременчука щодо податкових новацій відповідно до Закону №3219

Зустріч податківців Полтавщини із представниками бізнесу та громадськості Кременчука щодо податкових новацій відповідно до Закону №3219

Робоча група фахівців Головного управління ДПС у Полтавській області під головуванням очільниці податкової служби Полтавщини Алли Рябкової відвідала представників бізнесу та громадських організацій м. Кременчука. Захід відбувся за підтримки й участі міського голови Кременчука Віталія Малецького. Алла Рябкова проінформувала учасників заходу та представників місцевих медіа про результати роботи Головного управління ДПС у Полтавській області за основними напрямками роботи з початку 2023 року, наголосивши, що Полтавська область входить до п’ятірки бюджетоутворюючих регіонів України. Особливу увагу керівниця податкової служби області приділила надходженням, які сплачені платниками Кременчуцької територіальної громади, подякувавши за сумлінну і своєчасну сплату податків та підтримку економічного фронту держави.  

15:56 29.09.2023

Що таке ботулізм, як розпізнати та запобігти

Що таке ботулізм, як розпізнати та запобігти

Проблема харчових отруєнь, викликаних збудником ботулізму з року в рік залишається актуальною. Ботулізм — це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксин; мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти, його не можна визначити за кольором або смаком.

15:26 28.09.2023

Правила заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції

Правила заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції

Головне управління ДПС у Полтавській області звертає увагу платників податків на правила заповнення обов’язкових реквізитів платіжної інструкції відповідно до Постанови Національного банку України  від 22.07.2022 № 163 «Про затвердження Інструкції про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг» та наказу Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення».  

10:57 27.09.2023

Втрата захисника-годувальника: як оформити пенсію родинам

Втрата захисника-годувальника: як оформити пенсію родинам

Повномасштабна війна росії проти України продовжує безжально виривати з життя найкращих захисників і захисниць нашого народу – батьків і матерів, синів і дочок, онуків і дідусів…. Аби підтримати фінансово родини цих людей, у державі передбачена ПЕНСІЯ У ЗВ’ЯЗКУ З ВТРАТОЮ ГОДУВАЛЬНИКА – грошова виплата сім’ям загиблих чи померлих при виконанні обов’язків військовослужбовців. Якими є умови для призначення такої пенсії? Українське законодавство у сфері пенсійного забезпечення регулярно трансформується. Особливо це стосується питань призначення військової пенсії. У 2022 році до статей 30, 36, 37, та 41 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» були внесені зміни, що відображають реалії повномасштабного вторгнення. Тож зміст законодавства був актуалізований потрібними формулюваннями і умови призначення пенсії в разі втрати годувальника зазнали змін.  

11:32 26.09.2023

Житлова пільга для ветеранів: як і де оформити

Житлова пільга для ветеранів: як і де оформити

Учасники війни та бойових дій, а також особи з інвалідністю внаслідок війни мають право користуватися пільгою на оплату житлово-комунальних послуг. Знижка вартості комунальних послуг залежить від соціального статусу пільговиків і може становити 50, 75 або 100 відсотків від встановлених норм споживання.  Учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України пільга надається незалежно від доходів.  Пільги учасникам війни надаються за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (на 2023 рік — 3760 грн).  

11:17 26.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень