Білоцерківська громада
Полтавська область, Миргородський район

Новини

Дата: від до Скинути

Десикація посівів: що варто знати про дотримання регламентів застосування пестицидів та санітарні вимоги?

Десикація посівів: що варто знати про дотримання регламентів застосування пестицидів та санітарні вимоги?

Сільськогосподарськими підприємствами і фермерськими господарствами в даний час проводяться обробітки посівів соняшнику та сої десикантами, в т.ч. можливо із використанням авіації, для зменшення втрат на багатьох сільськогосподарських культурах.

09:05 16.09.2023

Вимоги законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові  продукти з урахуванням вимог Указу Президента України  «Про введення воєнного стану в Україні»

Вимоги законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти з урахуванням вимог Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні»

На даний час, законодавством тимчасово установлено, що на період дії правового режиму воєнного стану, введеного Указом Президента України затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», та протягом шести місяців після його припинення чи скасування, харчові продукти, які не відповідають вимогам чинного законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти, можуть вироблятися та/або вводитися в обіг. Такі харчові продукти можуть перебувати в обігу до настання кінцевої дати споживання або закінчення строку придатності.                                                                                                                                       

08:34 15.09.2023

Чи має право ФОП платник ЄП виписувати прибуткові касові ордери при розрахунках з покупцями?

Чи має право ФОП платник ЄП виписувати прибуткові касові ордери при розрахунках з покупцями?

Згідно з п. 15 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами і доповненнями суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані надавати в паперовій та/або електронній формі покупцю товарів (послуг) за його вимогою чек, накладну або інший розрахунковий документ, що засвідчує передання права власності на них від продавця до покупця з метою виконання вимог Закону України від 12 травня 1991 року № 1023-ХІІ «Про захист прав споживачів» із змінами та доповненнями.

08:31 14.09.2023

Зустріч податківців Полтавщини  з представниками ГО «Кременчуцький клуб бухгалтерів і аудиторів Баланс+»

Зустріч податківців Полтавщини з представниками ГО «Кременчуцький клуб бухгалтерів і аудиторів Баланс+»

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області продовжують спілкування з представниками бізнесу та інститутів громадянського суспільства у форматі відкритого діалогу під час проведення спільних воркшопів.  

08:27 14.09.2023

Підприємці Полтавщини зареєстрували майже 10 тисяч ПРРО

Підприємці Полтавщини зареєстрували майже 10 тисяч ПРРО

За повідомленням Головного управління ДПС у Полтавській області, станом на 01 вересня 2023 року зареєстровано 9 570 програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), з них юридичними особами – 271, фізичними особами-підприємцями – 9 299, а також 8 531 класичний реєстратор розрахункових операцій (РРО), з них юридичними особами – 2 743, фізичними особами-підприємцями – 5 788. 

09:20 13.09.2023

Які передбачені терміни зберігання готівки, яка одержана в банку для виплат заробітної плати а також пенсій, стипендій, дивідендів?

Які передбачені терміни зберігання готівки, яка одержана в банку для виплат заробітної плати а також пенсій, стипендій, дивідендів?

Відповідно до п. 18 розд. ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148 (далі – Положення № 148), установи/підприємства мають право зберігати у своїй касі готівку, одержану в банку для виплат, що належать до фонду оплати праці, а також пенсій, стипендій, дивідендів (доходу) понад установлений ліміт каси протягом п’яти робочих днів, уключаючи день одержання готівки в банку.

09:44 11.09.2023

Особливості виплати пенсій особам з інвалідністю, які очікують переогляду МСЕК

Особливості виплати пенсій особам з інвалідністю, які очікують переогляду МСЕК

Чинним законодавством передбачено, що для осіб з інвалідністю, яким призначено пенсію по інвалідності або у зв’язку з втратою годувальника, та у яких строк припинення виплати такої пенсії припадає на період дії воєнного стану в Україні, і людина не може пройти повторний огляд МСЕК, виплата пенсії продовжується.   

09:41 11.09.2023

Застосування РРО/ПРРО – головна тема зустрічі податківців  з підприємцями Полтавщини

Застосування РРО/ПРРО – головна тема зустрічі податківців з підприємцями Полтавщини

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області зустрілися з підприємцями ТЦ «Універсам» у м. Полтава. Податківці продовжують інформування суб’єктів господарювання щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО.   

09:56 08.09.2023

Чи має право керівник виконувати функції касира та підписувати касові документі окремо як касир та як керівник підприємства?

Чи має право керівник виконувати функції касира та підписувати касові документі окремо як касир та як керівник підприємства?

Відповідно до п. 44 розд. IV Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року № 148 із змінами та доповненнями (далі – Положення № 148), керівник установи/підприємства під час прийняття на роботу касира укладає з ним договір про повну матеріальну відповідальність та ознайомлює його під підпис із вимогами Положення № 148.  

09:49 08.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень